Welk Waddeneiland bezoeken? De verschillen + vakantietips!

vakantiehuis 2 personen Terschelling

Wil je er graag even tussenuit, maar weet je niet welk Waddeneiland je het beste kunt bezoeken? In dit artikel gaan we jou helpen om de juiste keuze te maken. Zo geven we je meer tips over wat je er zoal kunt doen, waar je allemaal kunt overnachten en hoe de sfeer is verschillende periodes van het jaar. Kijk je op gemak naar onderstaande tips en kies welk Waddeneiland jij het liefst wilt bezoeken. 

Terschelling

Laten we beginnen met onze persoonlijke favoriet; het eiland Terschelling! Hier vind je de perfecte mix tussen enerzijds rust, ruimte en natuur en anderzijds bruisende dorpjes en leuke activiteiten om te doen. Je kunt het eiland het hele jaar door bezoeken en vanzelfsprekend is het er tijdens het hoogseizoen het drukst. Dit kan super gezellig zijn, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een ander moment naar Terschelling te gaan. Bijvoorbeeld tijdens een romantisch weekendje weg of een vakantie met de kinderen tijdens de herfst- of voorjaarsvakantie. Ook vind je op veel luxe en betaalbare accommodaties. Kijk hier om jouw ideale vakantiehuis 2 personen Terschelling te vinden. 

Ameland

Op Ameland is het een stuk rustiger dan het populaire Texel. Dit eiland is dan ook voornamelijk populair bij families of gezinnen met kinderen. Het eiland is precies groot genoeg om met de fiets te ontdekken en zeker niet te klein. En het leuke is; het strand van Ameland is al eens bekroond tot het mooiste strand van de Waddeneilanden. Zeker als je van mooie stranden houdt, ben je hier dus helemaal op je plek. Daarnaast zijn er op Ameland veel activiteiten die je kunt doen. Hierbij kun je denken aan surfen, vissen, kanoën, fietsen, wandelen en nog veel meer! Wist jij niet welk Waddeneiland je wilde bezoeken, maar krijg jij nu spontaan zin om met de familie naar Ameland te gaan? Dan vind je hier een fijn overzicht ome een vakantiehuis Ameland 6 personen te boeken. 

Texel

Denk je aan een vakantie op de Waddeneilanden, dan zul je waarschijnlijk het eerst aan het eiland Texel denken. Dat is ook niet zo gek, want Texel is het grootste Waddeneiland en wordt bovendien het drukst bezocht. Op het eiland vind je ontzettend veel campings, hotels en vakantieparken, waardoor het niet moeilijk hoeft te zijn om een leuke vakantie-adresjes te vinden. Daarnaast heeft is er op het eiland het hele jaar door wel iets te beleven. Hierdoor kun je Texel het hele jaar door bezoeken. Houd je niet van drukte? Dan kun je het hoogseizoen het beste vermijden. In die periode kan het er ontzettend druk worden. 

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog vind je het compleet tegenovergestelde van Texel. Tuurlijk, er zijn wel enkele hotels en vakantiehuisjes te boeken, maar over het algemeen is de sfeer hier een stuk relaxter. Waar het hier vooral om draait is de natuur! Het is dan ook niet zo gek dat het complete eiland is uitgeroepen tot een nationaal park. Wil je de gezelligheid opzoeken? Dan kun je het beste terecht op het enige dorpje op het eiland, genaamd Schiermonnikoog. Wil je graag complete rust ervaren, maar wist je niet welk Waddeneiland je dan het beste kan bezoeken? Dan is Schiermonnikoog the place to be! 

vakantiehuis 2 personen Terschelling

Vlieland

Last but not least; Vlieland. Dit is het kleinste Nederlandse Waddeneiland met slechts 1200 inwoners. Het eiland heeft één dorpje en het is niet mogelijk om met de eigen auto naar het eiland te komen. Deze heb je simpelweg ook niet nodig, want alles is goed met de fiets of zelfs lopen te doen. Zodra je aankomt in de haven bij Oost-Vlieland zal je hier meteen een ontspannen vakantiegevoel ervaren. Je komt hier dan ook met name voor de rust en de natuur. Om die reden is het eiland geliefd bij koppels en gezinnen met kinderen. 

Weet jij al welk Waddeneiland je gaat bezoeken?

Hopelijk is het je door bovenstaande tips gelukt om een leuk eiland te kiezen. Weet jij al welk Waddeneiland je wilt bezoeken? Laat het ons dan weten! Zoek je een leuk hotel of vakantiehuisje op de Waddeneilanden? Dan is de website Galekkeropvakantie.nl echt een aanrader. Ongetwijfeld dat je daar een leuk vakantie-adresje kunt vinden!