Voordelige treinkaartjes in Nederland

Ben je een leuk dagje weg aan het plannen? De leukste dagjes uit zijn met de trein! Je reist snel en ontspannen naar jouw bestemming. In de trein heb je alle tijd om een boek te lezen, hoef je niet op de weg te letten, heb je geen last van filestress en kun je op je gemak jouw dagje uit plannen. Als je een stad bezoekt, stap je midden in de stad uit! Omdat een dagje uit al wat kosten met zich meebrengt, wil je zo goedkoop mogelijk van A naar B komen. Maar hoe kom je aan de voordelige treinkaartjes om door Nederland te reizen?

Houd acties van winkels in de gaten

Als je binnenkort van plan bent er met de trein op uit te gaan, dan is het goed om de reclamefolders van Kruidvat, Albert Heijn, HEMA en Blokker in de gaten te houden. Deze winkels bieden regelmatig voordelige treinkaartjes aan en dat scheelt je een hoop kosten ten opzichte van de reguliere treinkaartjes. Wil je een dagje met je familie of vrienden op pad? Of heb je binnenkort nog een treinreis gepland? Vaak bieden deze winkels ook een stapelkorting op het kopen van meerdere treintickets. Je bent dan dus voordeliger uit als je meerdere treinkaartjes tegelijkertijd koopt. Waar de reis naartoe gaat, bepaal je helemaal zelf met deze goedkope treinkaartjes.

NS Spoordeelwinkel: voordelige treinkaartjes

Maandelijks vind je tientallen nieuwe aanbiedingen van de NS in hun Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er verschillende treinkaartjes met korting verkrijgbaar, eventueel in combinatie met een dagje uit. Je bestelt in één keer een compleet dagje uit en heb je alles in één keer geregeld. Zo kun je voordelig shoppen, een stedentrip maken of naar een festival gaan en bespaar jij kosten op je treinreis. 

Voordelige treinkaartjes van Social deal, Vakantieveilingen en ActievandeDag

Een andere manier om voordelige treinkaartjes te bemachtigen is via dealsites als Social deal, Vakantieveilingen en ActievandeDag. Deze websites bieden regelmatig acties om goedkoop met de trein te reizen. Je betaalt, net als bij de andere acties, een vast bedrag per treinticket en scoort zo jouw korting. 

Waar moet je opletten bij treinkaartjes acties?

  1. Controleer voordat je vertrekt of de treinkaartjes ook geldig zijn bij andere vervoersmaatschappijen zoals Arriva, Breng of Connexxion. Zo voorkom je een eventuele boete als deze vervoersmaatschappijen niet zijn inbegrepen in de treinactie. 
  2. Ga van tevoren na of het is toegestaan om ook tijdens de spitsuren te reizen met het door jouw gekochte treinkaartje. Vaak is het namelijk zo dat de voordelige treinkaartjes alleen geldig zijn in de daluren. Dat wil zeggen op doordeweekse dagen vóór 06:30 uur, tussen 09:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur. In de weekenden is een treinkaart voor de daluren altijd geldig.

Kortom; het reizen met de trein hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn altijd verschillende acties beschikbaar waardoor jij voordelige treinkaartjes koopt. Op die manier reis je ontspannen en voordelig met de trein en ga je er een lekker dagje op uit. Voor de voordeligste treinkaartjes neem je een kijkje op de website van Treinreiziger.