Kies voor een Zanzibar vakantie

Het eiland Zanzibar is een perfecte plek om van je welverdiende vakantie te genieten. Je kunt liggen op de parelwitte stranden, duiken tussen de dolfijnen of koralen en je verwonderen over de prachtige kleine straatjes in het historische centrum van Stone Town.

Lekker uitrusten tijdens je Zanzibar vakantie

Even bijkomen van de safari’s of gewoon twee weken heerlijk aan het strand liggen? Een Zanzibar vakantie is van alle markten thuis en biedt zowel rustieke parelwitte stranden als bruisende stadjes vol heerlijke restaurantjes en culturele wonders.

In het noordelijke gedeelte van het eiland vind je voornamelijk witte stranden met guest-houses of grote resorts waar je helemaal verzorgd wordt. Hier kun je genieten van alles luxes van de resorts en de rust van de tropische stranden. Ook een Zanzibar vakantie is in dit opzicht een aanrader.

Duiken op Zanzibar

Een Zanzibar vakantie staat ook bekend om de grote hoeveelheid duiklocaties met een grote diversiteit in moeilijkheidsgraad en benodigde duikervaring. Wil je gewoon lekker een dagje snorkelen, dan kun je terecht bij de openbare snorkelplekken als Mnemba Atoll, waar je altijd 30 meter zicht hebt en heel gemakkelijk dolfijnen en koralen kunt zien. Heb je een duikdiploma gehaald en ben je opzoek naar avontuur of gevorderde duikplekken, dan kun je met een échte trimaran mee de zee opvaren en daar duiken tussen de  grotere vissen en koraalriffen. Deze trimarans zijn gemaakt van mangohout. Deze boten zijn eigenlijk uitgegraven mangobomen. Het zeil is gemaakt van aan elkaar geplakte rijstzakken. Zo zijn er tientallen locaties om de prachtige onderwaterwereld van Zanzibar te bewonderen.

Kanotocht op Zanzibar

Even weg van het strand en de stad en gewoon recht de natuur in? Dat is ook mogelijk op Zanzibar. Samen met een gids trek je dwars door de mangroves van Zanzibar heen. In het zuiden van Zanzibar ligt Mugoni, een bosachtig gebied. Tijdens je route door de mangroves, wat allemaal met traditionele kano’s gebeurt, leer je over geneeskrachtige planten en fruit die de lokale bewoners gebruiken. Ook zul je de lokale vissers druk in de weer zien in de smalle mangrove riviertjes, die boordevol vis zitten.

Als het vloed is kun je ook het vogeleiland bezoeken, het leefgebied van duizenden soorten grote vogels. 

Stone Town, Zanzibar

Wil je na een heerlijke kanotocht of een dagje aan het strand even shoppen, bij een restaurantje eten of je verdiepen in de historische achtergrond van het eiland? Dan kun je naar Stone Town. Stone Town staat bekend om haar historische centrum waar je honderden jaren terug in de tijd gaat en een bijzondere mix van culturen door elkaar heen ziet lopen. De cultuur van Zanzibar is namelijk een combinatie van Arabische, Europese, Afrikaanse en Perzische invloeden. Als je goed kijkt naar de details in het houtsnijwerk, kun je deze verschillen in cultuur al snel herkennen.

Daarnaast vind je in het centrum van Stone Town ook veel kleine, knusse straatjes vol restaurantjes, gezellige terrasjes, winkeltjes en moskeeën. Het is de moeite waard om deze kleine straatjes te bezoeken en vooral op zoek te gaan naar de kleine restaurantjes en de achteraf gelegen winkeltjes.

Aan de haven kun je zien hoe de vangst van de dag binnen wordt gehaald en hoe de geïmporteerde producten binnen worden gebracht.