Jouw camperrijbewijs halen

Vrijheid

Om met een camper op vakantie te kunnen moet je eerst je camperrijbewijs halen. Vakantiegangers kiezen steeds vaker voor de vrijheid van een camper. Met een camper kun je rondtrekken zonder je druk te hoeven maken over een slaapplaats. Een uitstekende manier om een land te ontdekken. Zeker landen waar je ook je camper buiten de speciale campings kunt neerzetten.

Camperrijbewijs halen

Camperrijbewijs halen verplicht voor rijden met een camper

Een camper biedt dus ontzettend veel voordelen om rond te reizen. Of je nu alleen, met zijn tweetjes of met kinderen bent, het is een fijne manier om een land te ontdekken. Maar je kunt niet zomaar een camper kopen en er mee op pad gaan. Daarvoor moet je eerst je camperrijbewijs halen. Pas dan kun je veilig in een camper rondrijden. Dat camperrijbewijs is eigenlijk het C1 rijbewijs, voor een lichte vrachtwagen. Je kunt het dus niet bij alle rijscholen halen. Bekijk dus even goed waar je dit C1 rijbewijs kunt halen.

C1 rijbewijs

Met of zonder code 95

Er zijn twee mogelijkheden voor het C1 rijbewijs. Je kunt deze met of zonder code 95 halen. Code 95 is verplicht voor beroepschauffeurs. De examens zijn dan wat uitgebreider omdat de eisen hoger zijn. Als je als particulier alleen met een camper op vakantie wilt, heb je geen code 95 nodig. Een van de rijscholen waar je een camperrijbewijs kunt halen is Verkeersschool Wesseldijk. Dit is een grote regionale rijschool waar ze naast auto, motor, scooter en aanhanger ook C en D rijbewijzen aanbieden. Er zijn verschillende mogelijkheden en pakketten aan te schaffen dus kijk goed naar de mogelijkheden en kies wat het beste bij jou past. Als je op vakantie wilt met een camper, zorg dan dat je voldoende tijd inplant om je camperrijbewijs te halen zodat je niet vlak voor je vakantie nog in de stress zit.