De do’s en don’ts van een rondreis Zuid-Afrika

Personen die een rondreis Zuid-Afrika aan het plannen zijn, dienen te weten op welke wijze ze zich moeten voorbereiden. Er komt immers een hoop kijken bij een vakantie naar Zuid-Afrika met je vrienden of familie. Door verder te gaan met het lezen van de onderstaande tekst kom je meer te weten over de do’s en de don’ts van een rondreis Zuid-Afrika.

Rondreis Zuid-Afrika

Velen zijn zich er niet van bewust dat een rondreis Zuid-Afrika de ideale vakantie kan zijn als je op zoek bent naar avontuur, beeldschone natuur landschappen, unieke wilde dieren, lekker eten en een historische cultuur en een warme lokale bevolking die toeristen graag ontmoeten. Het is echter wel slim om goed te letten op je veiligheid en je spullen als je een rondreis Zuid-Afrika overweegt, met name als je gaat naar steden als Kaapstad.

Let op je veiligheid

Al kan een vakantie in Zuid-Afrika geweldig en gezellig zijn, dan nog is het belangrijk om tijdens een rondreis Zuid-Afrika goed te zorgen voor het waarborgen van je veiligheid door bepaalde beschermende maatregelen te nemen, net zoals je dat in principe ook zou doen als je naar een andere vakantiebestemming gaat die je zelf niet goed kent. Loop niet rond met veel cash geld op zak, gebruik een pinpas om te betalen, laat niemand meekijken als je pint, laat niemand zien dat je dure juwelen aan hebt of neem ze liever niet eens mee, flash niet rond met je kostbare telefoon of camera en berg je waardevolle spullen zoals je tas, je portemonnee en je paspoort goed en veilig op.

Parkeer je huurauto veilig

Ga je een rondreis Zuid-Afrika maken en neem je een huurauto, zorg er dan voor dat je een veilige parkeerplaats zoekt voor het voertuig. Laat je waardevolle spullen nooit in de auto achter en laat het dash kastje open om aan te tonen aan pottenkijkers dat er geen interessante spullen in de auto zijn.

Pas op met bedelaars en zwervers

Ga op de juiste manier met bedelaars en zwervers in Zuid-Afrika om, aangezien ze vaak irritant kunnen reageren als je eenmaal geld geeft en hierna de volgende keer gaat weigeren. Probeer in de plaats aan te bieden of je kunt helpen op een andere manier, bijvoorbeeld door wat te eten aan te bieden.

Rijd zo veilig mogelijk

Het verkeer in Zuid-Afrika is anders dan je in Nederland gewend bent, aangezien er wordt gereden aan de linkerkant van de weg. Je kunt in Zuid-Afrika profiteren van een optimaal wegennet met uitstekende bewegwijzering waardoor je elke bestemming eenvoudig kunt vinden. Daarnaast zijn er voldoende autoverhuur bedrijven waar je voor een betaalbare prijs een eigen huurauto kunt nemen om meer van Zuid-Afrika te zien.

Bezoek een nationaal park

Als je naar Zuid-Afrika gaat, dan moet je ook langs een nationaal park aangezien er vele zijn waaronder het populaire Krugerpark. Bij het ene park mag je te voet gaan wandelen met een gids, terwijl je bij de andere parken met je auto kunt rijden.
Ben je in de buurt? Denk dan ook eens aan een rondreis Namibië.