Boek je zonvakantie in oktober

strand

Zonvakantie oktober? Een goed idee?

Heb je er dit jaar voor gekozen om buiten het hoogseizoen op zonvakantie te gaan? Heb je de maand oktober vrij genomen maar nog geen reis gepland. Twijfel je of de maand oktober wel een goede maand is om te reizen? Dan kan ik je geruststellen, in de maand oktober zijn er genoeg zonnige bestemmingen binnen en buiten Europa te bezoeken. Het is wel belangrijk dat je zeker weet dat er voldoende zonuren zijn op je eindbestemming. Het is ook mogelijk om binnen Europa te blijven. Spanje is een land waar je nog steeds van de zon geniet.

Aan het strand

Reizen in Europa.

Kan je pas in oktober op vakantie gaan dan is het nog steeds mogelijk om te genieten van zon. Op veel plaatsen in Europa is het in deze maanden nog steeds zonnig. Weet je wat het grootste pluspunt is van de maand oktober? De prijzen zijn een stuk lager voor vakanties. Maak dan wel gebruik van de eerste week van oktober, een aantal weken later daalt de temperatuur. Twijfel dus niet over de zonuren in de maand oktober, deze zijn nog steeds erg hoog.

Ga naar Zuid-Spanje

De maand oktober is het nog steeds zonnig in Zuid-Spanje. Het noorden van het land is ook warm maar hier schommelen de temperaturen. Daarom is het zuiden meer geschikt als zonbestemming. De temperaturen in het zuiden van het land liggen tussen de 22 en 26 graden. Dit zijn heerlijke temperaturen voor de maand oktober.

Minder massa toerisme

Hou je niet van drukte en massa toerisme? Ontloop deze drukte dan door buiten het hoogseizoen te reizen. Daarnaast kan je ook nog gebruik maken van rustige stranden aan de Costa de la Luz. Bezoek ook eens de mooie steden als Cordoba, Sevilla en Granada. Blijf je liever dicht bij het vliegveld en wil je Malaga niet verlaten? De mooie stranden van Torrox en Nerja zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Spanje

Een auto huren

Ben je veel te actief om de hele dag op het strand te liggen. Ga dan op zoek naar een huur auto zodat je het land met de auto kan verkennen. De dorpjes rond Andalusië zijn echt een aanrader om te bezoeken. Het grote voordeel van de maand oktober is dat het een stuk rustiger is dan in de drukke zomerse maanden. Daarnaast is de temperatuur in deze maand aangenaam om deze plaatsen te bezoeken.

Strandvakantie in oktober

Geniet van de zon in oktober. Wil je gegarandeerd van de warme genieten dan is Zuid-Spanje de beste bestemming binnen Europa. Geniet van voldoende zonuren door te reizen naar het zuiden van het land. Bezoek de prachtige Spaanse stranden en geniet van de Spaanse cultuur en tradities.