Bloggers In Gran Canaria: Digital Nomad Meetup

De digitale revolutie in Gran Canaria is aardig om zich heen aan het grijpen. Een blog beginnen als onderneming… Op het eiland wordt door de grote toestroom zogenoemde digital nomads compleet normaal gevonden. En de events voor internetondernemers van over de hele wereld blijven komen. Zo was er afgelopen week nog een bijeenkomst voor vrouwelijke digitale nomaden. Zo groeit deze community aanzienlijk, ook op het zonovergoten eiland.

 

Digitale Bloggers

 

Een Website Als Business? Waarom Ook Niet!

Digital Nomad GIRLS Gran CanariaEen website is een goede inkomstenbron, zo zeggen de ondernemers tijdens het jaarlijkse event. Het is dan ook al enkele jaren een compleet normaal fenomeen. Laptop meenemen, tas inpakken, en de wijde wereld intrekken is de ideale levensstijl van de 21e eeuw. En het zijn juist de zuidelijke costa’s die het goed doen bij deze doelgroep. Zo zijn veel freelancers, bloggers, maar ook online ondernemers met hun laptop op zak te vinden tijdens het GIRLS event.

Deze is enkele dagen terug gehouden op een retreat bij het strand in Las Palmas. Dit zogenoemde ‘Digital Nomad Girls Retreat’ heeft enkele honderden enthousiaste vrouwen (maar ook enkele freelancende mannen) getrokken om een lange week samen te werken. Het ideale moment om nieuwe ideeën op te doen, te netwerken, of simpelwegte genieten van de mooie blauwe zee en witte stranden.

 

Interview Freelance Event

In een hangmat werken is de meeste vrouwen op het event niet onbekend. We spraken Mirjam Hermsen, een 29-jarige freelance designer en manager, die ook enkele dagen speciaal voor dit evenement het gebied bezocht. Het resultaat was dit korte interview, die een goed beeld geeft van de sfeer tijdens de afgelopen paar dagen.

 

“Hoe ervaar je je tijd hier op het eiland?”

Supergoed! Ik heb al veel nieuwe connecties emaakt. De vrouwen hier komen van over de hele wereld en we hebben eigenlijk allemaal dezelfde passie. Je leert op zo’n samenkomst enorm veel van elkaar en dat is dan ook zeer waardevol voor je loopbaan als freelancer.

 

“Wordt je nog gek aangekeken als je zegt dat je dit permanent doet?”

Digital nomade zijn is een levensstijl, en het is zeker niet meer zo klein als vroeger. Het raakt steeds meer ingeburgerd. Ik denk eigenlijk niet dat er nogveel mensen zijn die zich verbazen. Ver reizen is binnen handbereik voor iedereen tegenwoordig.

 

“En had je ook graag freelancende mannen erbij gehad op dit event?”

Nee dankje, haha. Wel gezellig even allemaal vrouwendingen bespreken. Maar mijn vriend is gewoon meegekomen hoor, die zit in het hotel samen met mij in Las Palmas zelf.

 

“En ga je nog wat vakantie vieren na al het drukke netwerken?”

Jazeker! De hangmatgaat standaard mee de koffer in. We hebben geluk dat het nu mooi weer is, dan kunnen we nog even genieten van de zon en de zee. Dat hoort ook bij de levensstijl van een digitale nomade hè! Maar het is niet zo dat we constant op het strand liggen hoor, het is een clichébeeld dat nomads alleen maar liggen te luieren op het strand. We werken harder dan de gemiddelde werknemer in Nederland, zo’n 50-60 uur per week. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, je moet een beetje een ondernemersgeest hebben. En bloggen is mijn passie, dus ik doe het met veel plezier. Onze nieuwe site heet https://www.findcircles.nl/. Natuurlijk zet ik ook wel kiekjes van avonturen online.

 

Zaken Doen In Gran Canaria? Geen Probleem!

De zakenrelaties tussen Nederland en de Spaanse overheid zijn over het algemeen vrij goed. Dus ook voor bedrijvigheid op het eiland Gran Canaria zijn er goede mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een zakelijke rekening openen bij de verschillende banken die aanwezig zijn. Dit in verband met het verdrag van de Europese Unie, en de samenwerking op monetair gebied tussen de landen van de EU.

Ook is het voor ondernemers een stukje goedkoper vliegen van en naar Spanje, dan bij de gemiddelde vakantieganger. U kunt nu al 8 dagen boeken voor nog net geen 200 euro als gewone vakantieganger, en voor ondernemers gaat hier nog de BTW vanaf (vanwege het omzetbelasting indienen bij de Belastingdienst). Dat is dus al snel weer mooi meegenomen en terug verdiend.

Gran Canaria

Aantrekken en Verleiden

De mensen op de eilandengroep zijn erg aangetrokken tot bedrijven die hun kleuren laten zien en zich identificeren als een sterk merk. Zo is het aan te raden voor nieuwe ondernemers om toch goed na te denken over een mooie huisstijl. Een bedrijfslogo laten ontwerpen is een kleine investering meer dan waard, en zorgt voor een blijvende in druk op de Spaanse zonaanbidders.

Een kleurrijke, mooie vormgeving is zeker belangrijk binnen de sectoren toerisme en transport, waar het allemaal draait om het vinden van de meeste klanten in een zo kort mogelijke tijd. Met de sterk groeiende toerismesector in Spanje zal de concurrentie ongetwijfeld alle registers open trekken om hetzelfde te doen.

 

De Zomer

De hoogtijdagen zijn zonder meer de maanden rond de zomervakantie, wanneer de grote massa’s mensen zich begeven richting de zonnige witte stranden en azuurblauwe oceaan rondom de eilanden. U kunt er als ondernemer van verzekerd zijn dat de maanden juni, juli en augustus er geen stukje strand meer leeg is, en tijdens de nachtelijke uren zullen binnenstraten van Las Palmas vol zijn met mensen opzoek naar vertier, eten en drinken. Volop kansen dus om eens goed de winst binnen te laten komen tijdens de zomer!

 

De resorts en de locaties rondom het vliegveld kennen sinds enkele jaren een sterke uitbreiding. En hierbij gaat een investering van vele miljoenen gepaard, welke komt van elk land wat er een mooie kans in ziet,alsmede van de Spaanse overheid. De Nederlandse toerismesector is er vrijwel altijd vroeg bij, en de kansen die de EU-constructies de ondernemer bieden om in deze toeristische oorden hun activiteiten uit te rollen worden elk jaar groter.

 

Netwerken

Door in contact te komen met andere bedrijven in de toerismesector, vergroot u uw kansen tot succes in het buitenland. Er is veelal nog een flinke berg papierwerk nodig om alle zaakjes rond te kunnen krijgen. Dit noemden wij ook al even kort in het artikel over de bedrijfsactiviteiten in Gran Canaria hier. Het bijwonen van seminars, beurzen in de toerismesector of vakantiebeurzen: alles helpt om uw netwerk te vergroten. Zo kunt u nieuwe partnerships aan gaan. Ook is het zeker aan te raden eerst een reis te boeken naar de locatie die u in gedchten heeft, voordat u er ook daadwerkelijk zaken zal gaan doen.

Wil u meer informatie of heeft u nog vragen over de mogelijkheden? Natuurlijk bent u van harte welkom om ons contactformulier even in te vullen.

Bedrijfsactiviteiten Gran Canaria

Van harte welkom bij deze website over bedrijfsactiviteiten in Las Palmas, Gran Canaria, Spanje. Deze site zal zich voornamelijk richten op het toerisme, restaurants en andere bedrijvigheid in de hoofdstad van ieders favoriete vakantiebestemming. Er is veel te bekijken en veel te doen op deze prachtige archipel bij de Afrikaanse kust.

Zo zijn er prachtige stranden die uitkijken over de Atlantische oceaan, maar ook verschillende uitgaans gelegenheden voor de nachtelijke uren op de eilandengroep. De toerismesector is één van de voornaamste inkomsten bronnen en ook een grote trekpleister op het noord-oostelijke deel van het eiland Gran Canaria. Ook de luchthaven, zo’n negen kilometer verwijderd van de stad Las Palmas zelf, is een belangrijke locatie voor het creeëren van banen, alsmede een grote mogelijkheid voor de ondernemers die zich hier willen vestigen.

Las Palmas

Bedrijvigheid Op De Eilanden

De haven en de prachtige azuurblauwe oceaan zorgen er al vele tientallen jaren voor een vaste stroom Europese toeristen naar de eilandengroep. De vele toeristen komen er voor het hoorlijke zonnige weer, de stranden, maar ook de winkels en uitgaansgelegenheden. Het moge dan ook duidelijk zijn dat voornamelijk in de zomermaanden de bedrijvigheid op locatie op volle toeren draait. Er is daarom veel seizoenswerk en seizoens-gebaseerde mogelijkheden.

Voor de Nederlandse ondernemerswereld zijn de toerisme bureaus, reisorganisaties, maar ook de luchtmaatschappijen gebaat bij een goede connectie (zowel economisch als toerisme-technisch). Naastde stranden, de hotels en winkels wordt er ook ingezet op de verschillende musea, de prachtige lokale natuur (alsmede de gidstochten), bergbeklimmers, sport (vanwege het stadion) en voorstellingen in het grande theatre.

 

Kansen voor Ondernemers

De toeristische sector heeft nog altijd grote uitbreidingsmogelijkheden op de eilandengroep, en is dan ook veruit de grootste sector die kan profiteren van de vele toeristen. Spanje is, onder meer door de gespannen politieke sferen in de regio Turkije, een enorme trekpleister geworden. De boekingen in het vroege voorjaar naar Spanje zelf, maar ook naar Gran Canaria, rijzen momenteel werkelijk de pan uit! Nu is daarom één van de beste momenten om flink te investeren in het eiland, en dan met name in het economische hart: de stad Las Palmas.

Geloof echter niet dat Gran Canaria alleen in de zomer populair is: het eiland is ook zeer gewild in de wintermaanden, wanneer een oudere doelgroep komt overwinteren in het tropische, warme klimaat. Deze groep is over het algemeen economisch voortvaren,en daarom ook een mooie gelegenheid voor toerismebureaus om goede contacten mee te onderhouden.

Zo is de botenhuur, maar ook de lokale rondreis met speciaal toerisme vervoer, een zeer gewilde transportmogelijkheid. Ook zijn echter de vele hotels van zomer tot winter tot de nok toe gevuld. Zeker nu als gevolg van de economische en geopolitieke veranderingen. En met het frisse briesje van de oceaan is er van de woestijn en de Sahara vrijwel niets te merken: qua klimaatdus een prachtige plek om te vertoeven voor jong en oud. Ondernemers zullen hierdoor grote kansen zien in de eilandengroep. Wij zien u graag tegemoet en u mag altijd als bedrijf of ondernemer met interesse in Las Palmas even contact opnemen via ons contactformulier.